1 Mart 2011 Salı

Blogspot'a yine erişim yasağı geldi


İnternet devi Google'ın blog hizmeti Blogger ya da diğer ismi le Blogspot bir kez daha Türk Ceza mahkemelerinin kararınca erişime engellendi.

Çeşitli haber siteleri ile Superonline'ın Twitter ve resmi sayfasında yapılan açıklamaya göre 28.11.2011 tarihinden itibaren bu karar yüyürlüğe girdi ve şu anda hiçbir Superonline kullanıcısı Blogspot'a ulaşamıyor. TTNet kullanıcılarının da aynı kaderle yüzleşmesi an meselesi.

Superonline yetkililerinin Twitter üzerinden yaptığı açıklama aşağıdaki gibidir;

Blogspot.com web sitesine Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nin 14.01.2011 tarih ve 2011/156 D iş sayılı kararı ile erişim engellenmiştir. Blogspot.com'un kapatılması mevcut tüm servis sağlayıcılarını kapsayan yasal bir zorunluluktur.

Bu yasağın ardında Digiturk yetkililerinin olduğu ve izinsiz maç yayını yapan bazı sayfaları kapatmak adına mahkemeye başvurdukları söylentisi de internette dolanmakta.

Kısacası olan yine binlerce blog yazarına ve okuyucusuna oldu.

Elbette blog yazarları bu haksızlık karşısında boş durmuyor. Kendilerine Facebook üzerinden bir protesto grubu açan yazarlara destek olmak istiyorsanız buraya tıklamanız ve sayfayı beğenmeniz yeterli. Böylece sesinizi en azından Facebook üzerinden duyurma şansına sahip olabilirsiniz.

Facebook da kapatılmazsa tabii...

4 comments:

Pabuç dedi ki...

TTnette de durum aynı emin ol :) Bakalım ne olacak..

mit dedi ki...

En kısa zamanda düzelir umarım. İki-üç kendini bilmez yüzünden binlerce kişiyi madur etmek çok yanlış bence.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Günaydın Mit, Facebook'un kapatılması gündemde bugüne kadar açılmış 30 dava kazanıldı diyor bakan,buna rağmen hala kapatmadık diye konuşmasına devam ediyor.
Sağlıcakla kal...

mit dedi ki...

Yok artık, daha neler!

Oldu olacak interneti topyekün yasaklasınlar da biz de rahat edelim, onlar da... Bu gidişle mIrc ve Icq günlerine geri dönüp, siyah ekranlar üzerinden haberleşeceğiz sevdiklerimizle.

Siz de sağlıcakla kalın.