14 Eylül 2009 Pazartesi

Hazreti televizyon...

Bugünlerde hangi kanalı açsam dini bir programla karşılaşıyorum. Ramazan’ın bunda etkisi büyük tabi ki… Bu ayın başlangıcından beri tüm kanallar “En Müslüman biziz! Bizim kanalı izleyin!” diye bas bas bağırıyorlar. Hani utanmasalar “Bizim iftar programımız eşliğinde açılmayan oruç kabul olmaz.” ya da “Diğer kanalın hocası sahte! Bizim hoca ona bir okuyup üflerse çarpılır kalır valla!” diyecekler. Hepsi o derece kendilerini izletme derdinde. Öyle ki sahur ve iftar programlarını saatler öncesinden başlatıyorlar. Programlardan arta kalan zamanları da araya dini filmler sıkıştırarak kapatıyorlar.

Bizim de ailecek izlediğimiz bir sahur programımız var. Her sabah annem itina ile o programı açıp televizyonun karşısına kuruluyor. Bir taraftan sahurumuzu yaparken bir taraftan da muhterem zatların anlattığı hikâyeleri dinliyoruz. Yalnız bizim hoca ne hikmetse hep ya peygamber efendimizin ya da diğer halifelerin ölümlerinden bahsediyor. Eh bir yerden sonra da insanın içi kararıyor. Bir gün dayanamayıp “Bu ne ya? Gene kimi öldürüyor bu adam?” dedim de sofrada bir kahkaha koptu. Meğer hepimiz aynı dertten muzdaripmişiz. İşin aslını ise geçen gece anladık. Meğerse adamcağız gece saat 2:00’de programa başlıyormuş ve o gün kimi seçtiyse onun hayatını başından sonuna kadar anlatıyormuş. Biz ise sahura saat 4:00 gibi kalktığımız için anca sonuna, yani ölümü ile ilgili kısma denk geliyormuşuz. Adamın günahını aldık boşuna… Bir de peygamber efendimizden bahsettiği bir program vardı ki sormayın gitsin. Adam, efendimizin adını andıkça salâvat getirmekten iki lokma yemek yiyememiştim.

Neyse efendim… Buraya kadar anlattıklarım yanlış anlaşılmasın sakın. Benim bu durumdan şikâyet ettiğim falan yok. Programlarda oldukça güzel ve faydalı şeyler anlatılıyor hatta. Benim şikâyetçi olduğum kısım, kanalların bu tutumu. Be güzel kardeşim, madem bu kadar dindardınız, madem bu tip programlar yapmayı biliyordunuz da bugüne kadar neredeydiniz? İlle de Ramazan ayını mı beklemeniz gerek bu tip programlar hazırlamak içi? Gayet de güzel beceriyorsunuz oysaki… Elbette sabahtan akşama dini programlar yayınlansın demiyorum. Ama sabahtan akşama yok magazin yok yarışma gibi abidik gubidik şeyler de yayınlansın istemiyorum! Daha eğitici, daha bilgilendirici, daha doyurucu olsun şu televizyonlar artık. Gençliğimizin içi kurudu, hepsi tiki oldu çıktı bu tip yapmacık programlardan… Daha Cumhurbaşkanımızın adını bilmiyorlar ama hangi manken hangi futbolcuyla evli biliyorlar!

Ama ben çok iyi biliyorum ki Ramazan biter bitmez, hatta bayrama birkaç gün kala bütün kanallar bu sorumluluk sahibi maskelerini bir kenara atıp bu kez de başka bir konuda yarışacaklar. Dansöz… “En iyi dansöz bizde! Diğer kanalın dansözü sahte… Bizim dansöz ona bir mıç atarsa yamulur kalır valla!” demeye başlamayacaklar mı birkaç gün içinde? Bayram olayını da atlattık mı bu seferde başlayacaklar “Bayramda hangi ünlü kiminle kırıştırdı? Hangi mankenin neresini çekmeyi başardık? Hepsi bizim magazin programımızda!” demeye…

Hâlbuki bilmiyorlar ki bizim kumandalar artık daha duyarlı. Bir düğmesine basarsak yamulur kalır bütün kanallar…

22 comments:

Kews dedi ki...

:) ben çoktan yamulttum o kanalları...

Fuat dedi ki...

nasıl yılbaşına doğru ve yılbaşında hristiyanlaşıyorsa kanallar,milli bayramlarda milliyetçi yurtsever,atatürkçü kesiliyorsa,ramazanda müslümanlaşıyorsa ve bunu gibi şeyler ....nabza ve zamana göre şerbet olayı yani...bence:)

mit dedi ki...

Sence değil bence o :) Benim de demek istediğim oydu zaten adamım.

Kews, en güzelini yapmışsın valla. Bizde böyle bundan sonraaa :P

Unknown dedi ki...

bizde, sadece medya dünyasında değil, hemen her dalda tüm güncel olaylar, hatta güncel olmayan olaylar bile fazlasıyla abartılır. benim endişem bazı medya kuruluşlarının bu çakma dindar tutumlarını ramazan bittikten sonra da devam ettirmesi. sebebini söylememe gerek yok sanırım. bu tutum ramazandan çok önce başlamıştı. ramazandan sonra da devam eder.

mit dedi ki...

Hiç o açıdan bakmamıştım doğrusu... Yorum için sağolun.

Yaşamkafe dedi ki...

Benim de bu durumdan bir şikayetim yok hocam...Yani elbette medya güne ve zamana göre kendini ayarlamak zorunda...

Bu dini proğramlarında faydasını görüyordur milletimiz,mesela bir Nihat Hatipoğlu'nun proğramı insanımıza inanılmaz manevi duygu ve bilgi aşılıyor...

"Yok ben yapamam" diyenler varsa,kanallarımızın sayısında zaten bir sıkıntı yok,bir sürü kanal var,istemeyen başka kanala zıplar olur biter...:)

Saygıyla kal Yorgun savaşçım...

Hazal dedi ki...

Puahahahahahah!

Zevkle ve yarılarak okuudm. Hele o karikatür, ahhh! Ne kadar komikmiş nerden buldunuz :D?

Doğru her dediğiniz. Şimdi imana gelmiş ayağı yapan adamlar ramazandan sonra ne kepazeliklerle çkıyorlar karşımıza hepimiz biliyoruz.

mit dedi ki...

@ Hakan-can: Sen beni yanlış anladın galiba Hakan-can :) Benim de durumdan şikayetim yok. Hatipoğlu'na da saygım çok. Benim şikayetim iki-üç gün içinde televizyonların hepsinin yine o ahlaksız kisvelerine bürüneceği...

@ Hazal: Beğenmenize sevindim :) Karikatürü çok eskiden bir dergide okumuştum. Bu yazıyı ararken birden aklıma geldi. Köşeciğine yapıştırıvereyim dedim. Sizi yeniden görmek güzel.

Loreathan dedi ki...

"İşin aslını ise geçen gece anladık. Meğerse adamcağız gece saat 2:00’de programa başlıyormuş ve o gün kimi seçtiyse onun hayatını başından sonuna kadar anlatıyormuş. Biz ise sahura saat 4:00 gibi kalktığımız için anca sonuna, yani ölümü ile ilgili kısma denk geliyormuşuz."


hahaha koptum bu kısma:D

mit dedi ki...

:) sen sofradaki halimizi görmeliydin :) gözümüzden yaşlar geldi :)

Adsız dedi ki...

selamlar

Yeni keşfettiğim ve samimi uslubunla yazdığın yazılar çok hoşuma gitti.

Yazdıklarına aynen katılıyorum, rantçı işde bunlar.
Bizimde bi komşumuz vardı bu tip şeyler için yazdığı bi şey vardı ,aklıma geldikçe gülerim hep.

Takibime aldım seni :)

sevgiler

mit dedi ki...

Merhabalar, hoşgeldiniz. Yazıklarımı beğenmenize sevindim. Yeni birilerini görmek çok hoş.

Komşunuzun söylediği söz de gülünmeyecek gibi değilmiş gerçekten de :)

Çok teşekkürler. Görüşmek üzere...

Unknown dedi ki...

sevdiklerinle nice bayramlara...)

mit dedi ki...

Teşekkürler, size de :)

Adsız dedi ki...

çokk güzel anlatmışsın mitcim.yazına sağlık:) ben de İşin aslını ise geçen gece anladık. Meğerse adamcağız gece saat 2:00’de programa başlıyormuş ve o gün kimi seçtiyse onun hayatını başından sonuna kadar anlatıyormuş. Biz ise sahura saat 4:00 gibi kalktığımız için anca sonuna, yani ölümü ile ilgili kısma denk geliyormuşuz."
koptum burdaaa:)

mit dedi ki...

Sen de sağol Kamikaze :) Okurken güldüğünüzü, eğlendiğinizi bilmek çok güzel.

ismi lazım değil:) dedi ki...

ya çok güldüm bu yazıya:) "güldürürken düşündürmüşsünüz" demiyeceğim siz tersi olan "düşündürürken güldürdünüz":) yakın zamandır yazılarınızı okuyorum...kaleminize şey yani pardon klavyenize sağlık:)

mit dedi ki...

Teşekkürler ismi lazım değil arkadaşım :) Yorumlarınızı gördükçe yazının yerini bulduğunu görüyorum. Mutluluk verici gerçekten de... Yorum için sizin de klavyenize sağlık ;)

sihirlisepet dedi ki...

gerçekten ben de koptum yazıyı okurken :-)çok güzel anlatmışsın.üzerine başka birşey söylemek istemiyorum...

mit dedi ki...

Sağol arkadaşım. Teşekkürler, beğenemene sevindim.

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

valla doğru söze ne denir.magazin kültürü artık içimize işlemiş resmen...

mit dedi ki...

Maalesef içimize işlediler o kültürü... Yavaş, yavaş ve ince, ince...