12 Ekim 2011 Çarşamba

Yitik Öyküler Kitabı geliyor!

Nihayet! 

Artık uzun süren suskunluğumu bozabilir ve bu güzel haberi sizlerle gönül rahatlığıyla paylaşabilirim. Eğer bir aksilik olmazsa "Yitik Öyküler Kitabı" isimli yeni kitabım bu ay içerisinde satışa çıkacak inşallah. Kitap, Bu Yayınları'ndan çıkıyor ve D&R hariç tüm kitap mağazalarının raflarında bulunacak.

Peki nedir Yitik Öyküler Kitabı ya da Aşkın Güngör'ün deyimiyle YÖK? (Kendi kısaltmasına getirdiği güzel esprisini de buraya aynen ekliyorum :) "YÖK mü? Aman Yareppim!") Kısaca özetlemek gerekirse kimi Aylık Öykü Seçkisinde, kimi bu sayfalarda, kimiyse farklı mecralarda yayınlanan kısa hikayelerimin bir derlemesi. İçinde bir de Nazik bir mesele adında daha önce hiçbir yerde yayınlanmamış bir öykü de içeriyor aynı zamanda.

Editörlüğünden tutun da sayfa düzenine kadar neredeyse tamamı sevgili ağabeyim, değerli yazarımız ve bir o kadar da kıymetli insan olan Aşkın Güngör'ün emeğinin ve özverili çalışmalarının ürünüdür. Kapak çizimi sayın Rıza Türker'e, iç çizimler daha önce Yemin ve Öç isimli kitabımda da benimle çalışma lütfünü gösteren A. Gökhan Gültekin ile Celalettin Ceylan'a ve ekibimize katılarak bizi onurlandıran Devrim Kunter'e ait.

Lafı fazla uzatıp canınızı sıkmayayım. Zaten Kayıp Rıhtım'daki değerli dostlar söylenebilecek her şeyi söylemiş. Ne mi demişler? Gelin hep beraber bakalım. 

***


Hazır olun!

Sevgili dostumuz ve olmazsa olmazımız M. İhsan Tatari, nam-ı diğer mit’in yeni öykü derlemesi Yitik Öyküler Kitabı çok yakında raflardaki yerini almaya hazırlanıyor!

Bu Yayınları’ndan çıkmaya hazırlanan, M. İhsan Tatari’nin yazmış olduğu dokuz öyküyü içinde barıdıran kitap okurları maceradan maceraya sürükleyecek. Ayrıca her hikayeye özel çizilmiş görseller kitaba çok daha farklı bir bakış açısı katıyor.

Bundan bir yıl önce, ilk kitabı Yemin ve Öç ile karşımıza gelen Tatari, yeni öykü derlemesi olan Yitik Öyküler Kitabı’yla da her birimize farklı maceraların kapısını açacak! Yazarın, seçki dahil olmak üzere farklı mecralarda yayımlanan ve bunlara ek olarak bir adet yeni öykü yazılan derlemenenin tanıtım metnine dilerseniz hep beraber göz atalım:


Dokuz…
Kılıçlar ve kalemler, şövalyeler ve hırsızlar, büyücüler ve cadılar, yaşayan ölüler ve insanlar, cesurlar ve korkaklar, dürüstler ve yalancılarla dolu dokuz farklı öykü.
Mısır’ın engin çöllerinden nükleer bir felaket sonrası İstanbul’a, iblislerin hüküm sürdüğü alternatif boyutlardan gelecek zamanların teknoloji harikası şehirlerine, perili köşklerden cıvıl cıvıl üniversite kampüslerine dek uzanan dokuz farklı hikâye.
Kimi zaman heyecanlandıran, kimi zamansa duygulandıran, kimi zaman düşündüren kimi zamansa kahkahalar attıran dokuz farklı macera.
Dokuzu da aynı yazarın kaleminden, dokuzu da tek bir kitapta, elinizde tuttuğunuz cildin sayfalarında…
Hayal gücünüzün kapılarını aralayın.

Editörlüğünü ve sayfa tasarımını Aşkın Güngör’ün üstlendiği kitabın kapak tasarımını Rıza Türker, iç sayfa çizimlerini ise Celalettin Ceylan, Devrim Kunter ve A. Gökhan Gültekin üstlenmiş. Ayrıca değerli yazarlarımızdan Aşkın Güngör’ün bu kitaba da bir Ön(süz)söz yazdığını not olarak düşelim.

Henüz kitabın kesin çıkış tarihi ve fiyatı bilinmemekle beraber, künye bilgileri ve tanıtım yazısı için buraya tıklayabilirsiniz. Yakın zamanda son detaylar belli olunca da sizlere haber olarak duyuru yapacağız.

Sevgili M. İhsan Tatari’yi bu başarısından dolayı bir kez daha tebrik ediyor, daha nice kitaplarının çıkışını buradan duyuracağımızı ümit ediyoruz.


***

Kitap şu an baskıda ve önümüzdeki günlerde satışa sunulacak. Eğer bir aksilik olmazsa bir de önümüzdeki İstanbul Kitap Fuarında imza günü düzenlenecek. Buradan başta Aşkın Güngör, çizer arkadaşlar, Bu Yayınevi çalışanları ve Kayıp Rıhtım ekibi olmak üzere emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek isterim. Ayrıca yorumlarını esirgemeyen siz değerli blog dostlarıma da teşekkürü bir borç bilirim.

Şimdiden keyifli okumalar...


17 comments:

Pabuc dedi ki...

Tebrikler çoooooooook sevindim...

Bizim de artık gerçek yazar bir dostumuz var :) Blogumuza ekledik reklam olarak :)

Vatana millete okuyucularına hayırlı olsun diyelim...


çok sevindim demişmiydim :) Tebrikler tebrikler tebrikler :)

Sevgiyle...

Avram dedi ki...

İzmir-Karşıyaka'da Kedi Kitapevinin sahibi Ahmet Bakkal, ciddi bir fantastik Edebiyat meraklısı ve takipçisidir. Ona da bu haberi göndereceğim. Raflarda yer alacağından emin olabilirsiniz.

Hayal Kahvem dedi ki...

Vay canına sayın seyirciler:) İşte buyrun, memleket genç bir yazar kazandı. Ne güzel! Demek kitap imzalatmak için kuyruğa gireceğiz öyle mi? Mit, kalkar İzmir'e gelirim ben:)

O değil de Mit, bayıldım bu habere. Hele Aşkın'ın Devrim'in adını da gördüm ya çok sevindim. Tebrikler!!

sihirlitorba dedi ki...

hayırlı olsun...nice kitaplara inşaAllah ;)

Özgür Kuru dedi ki...

Hayırlı uğurlu olsun. Çıkar çıkmaz alacağım bir tane.

mit dedi ki...

@ Pabuç: Teşekkürler arkadaşım :) Elimizden geldiğince, kalemimiz yazdığınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz işte. Tekrar tekrar teşekkürler :)

@ Avram: Desteğiniz için çok teşekkür ederim. Çok çok sağ olun. Dilerim beğenerek ve severek okur ve sergiler. Kendisine buradan selamlar, saygılar.

@ Hayal Kahvem: Ah Vildan Hanım ah :) Hep siz ördünüz bu çorapları başıma :) Siz bu taraflara gelin, ben biliyorum size yapacağımı. Zorla kitap yazdırıp satışa sunacağım :))) Sonra da imza töreni düzenleteceğim size.

Şaka bir yana tüm desteğiniz ve değerli dostluğunuz için çok teşekkür ederim. Dilerim hayalleriniz hep gerçek olur :)

@ Özgür: Teşekkür ederim Özgür. Hala takipteyim, dergi güzel olmuş :) Görüşmek üzere...

Mr. Aşkın Güngör dedi ki...

Dilerim okuruna ulaşırsın ve booool bol okunursun sevgili mit... Bu "ikinci" başlangıç...

mit dedi ki...

Çok çok çok teşekkür ederim Aşkın abi. Senin manevi desteğin ve bana inancın olmasaydı bunların hiçbiri gerçek olmazdı. hakkını ödeyemem. Tekrar tekrar teşekkürler.

Adsız dedi ki...

çooook tebrik ederimmm:) okumak için sabırsızlanıyorumm:) bol bol sattmasını dilerim.hayırlı ve uğurlu olsunnnn:)

mit dedi ki...

Çok teşekkür ederim kamikaze, inşallah arkadaşım :)

kafra dedi ki...

Fantastik edebiyat bağımlısı biri olarak ülkemizde bu türe ait kitaplar ve yazarlar arttıkça mutluluğum daha da artıyor. Siz bir yazar olmanın yanında aynı zamanda bu işi yapmak isteyenler için esin kaynağı, yol göstericisiniz. Umarım değil 2, 20. kitabınızı da görürüz :)

mit dedi ki...

Desteğiniz ve yorumunuz için çok teşekkür ederim. Dilerim dediğiniz gibidir çünkü bu alanda çok kaliteli eserler verecek onlarca genç yetenek tanıyorum. Umarım bir gün onların kitaplarını ve başarı haberlerini bu sayfalardan sizlere duyurmak kısmet olur. Tekrardan teşekkürler.

Berre dedi ki...

Tebrik edeceğim tebrik edeceğim diyorum ama hep bir şeyler çıkıyor da yapamıyorum. Bir hayli geciktim ama yine de şimdi bütün koşullara inat yazıyorum: Canı gönülden tebrik ederim!

İlerde siz; medya tarafından takibe alınacak, hayranlarınıza imza verecek ve televizyonlarda kitaplarınız hakkında konuşacaksınız ya, heh işte o zaman biz de göğsümüz kabara kabara yanımızdakilere "Ben bu yazarı daha kitapları çıkmadan önce tanıyordum. Hatta ikinci kitabı çıkınca ona tebrik mesajı yazdım." diyeceğiz. ^^

Tekrar tekrar tebrik ediyor ve kitabı okumak için sabırsızlandığı belirtiyorum efendim. =)

mit dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum sevgili berre :) Çok sağ ol.

Beni bilmiyorum da bana öyle geliyor ki asıl sen ileride aklınla, kişiliğinle ve olgunluğunla çok iyi şeyler yapıp, çok iyi yerlere geleceksin ve ben "İşte bu değerli şahıs benim hikayelerimi okumuştu, ehe-ehe" diye ortalarda gezineceğim :)

Tekrar tekrar teşekkürler.

Serap dedi ki...

bu sanırım oldukça haklı bir gururdur. oldukça keyif vericidir ve insana dilerim ben de yaşarım dedirticidir. Seni şimdiden tebrik ediyorum. Çok sevindim

mit dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Dilerim bu mutluluğu yaşamak sizlere de nasip olur. Tekrar teşekkürler.

mit dedi ki...

Sihirli torba, teşekkürler arkadaşım. Bu yorumun sebebini anlamadığım bir nedenden dolayı gereksizlere düşmüş. Ancak fark ettim ve hemen düzelttim, kusura bakma. Tekrar teşekkürler.