28 Haziran 2011 Salı

Kitap kurtları için eşsiz bir mekan

Geçtiğimiz gün Kayıp Rıhtım ailesi olarak Vikitap adında yeni bir site keşfettik. Keşfediş o keşfediş, henüz içinden çıkabilmiş değiliz. Resmen kitapların arasında kaybolmuş vaziyetteyiz ve deli gibi de eğleniyoruz.

Peki, nedir Vikitap? Aslında çok basit... Kendi sanal kütüphanenizi oluşturabileceğiniz, kitapseverler için hazırlanmış ücretsiz bir sosyal paylaşım platformu burası. Okuduğunuz tüm kitaplara yorum yapabilir, onlara puan verebilir ve kitabı okuyan başka insanlarla tanışabilirsiniz Vikitap'ta. Bitmedi, aynı zamanda okumadığınız kitaplar hakkındaki yorum ve görüşleri inceleyebilir, okumak istediğiniz kitaplar listenize de ekleyebilirsiniz. Üstelik üyelik ücretsiz ve sadece bir dakikanızı alıyor.

Biz Kayıp Rıhtım ailesi olarak birbirimizi heyecanla takip etmekteyiz. Siz kitap kurtlarını da aramızda görmekten mutluluk duyarız.

Şimdiden iyi eğlenceler...

9 comments:

BG dedi ki...

Hemen siteyi inceliyorum çok merak ettim :)

Hazal Ç. dedi ki...

Kayıp Rıhtım olarak siteye geldik geleli, resmen Vikitap'ı ele geçirdik :D. Anasayfa'daki son kitap hareketlerinde en az birkaç tane Kayıp Rıhtım üyesi bulmak mümkün :).

Bence bu çok basit ama müthiş bir uygulama! Hatta güzeliğinin bir kısmını bu basitliğine borçlu. Öyle detaylı profil oluşturma işlemleri gibi şeyler hiç mi hiç yok.

Hiçbir zaman evinize gelemeyecek insanlara kütüphaneniz açıyorsunuz. Bundan daha güzel ne olabilir :).
Ah, bir de Kayıp Rıhtım'daki herkes gerçektende birbirini takibe almış durumda. Gün boyu "yahu sen bu kitabı okumuşsun, ben onu merak ediyordum nasıl bir kitap?" diye geçen konuşmalara sahne oluyoruz :).

Bir hesap alın, bağımlısı olacaksınız! Eğer kitap okumayı seviyorsanız kaçırmamanız gereken bir site olduğunun da altını çiziyoruz.

Not: abi profilini ailecek izliyoruz, ehehehe.

mit dedi ki...

@ Benay: Bekliyoruz arkadaşım :)

@ Hazal: İstila ettik siteyi valla. Site sahipleri şaşkın şaşkın bakınmakta. Hem yorum yapan, hem kitap ekleyen hem de kütüphaneci olmak için bu kadar istekli bir grup daha göremezler herhalde :)

Herkesin birbirine kitap sorması ve değiş-tokuş teklif etmesi de ayrı bir olay :)

Not: Biz de hem izliyor, hem okuyor, hem de dinliyoruz hehehe ^^

sihirlitorba dedi ki...

MİT bu harika bir haber...hemen ben de geliyorum :)

mit dedi ki...

Hoş geldin :)

Berre dedi ki...

Vikitap başlı başına oldukça güzel bir oluşum olmasının yanısıra Kayıp Rıhtım'daki tanıdık suretlerle bu siteyi kullanmak daha bir zevkli.

Yalan değil hep merak ederdim başkalarının kütüphanelerini :D Artık kimsenin kimseden gizlisi saklısı kalmadı.

Tabii şunu da eklemek gerek, siz her zamanki gibi favorimizsiniz. Hele Yemin ve Öç'ün "En Çok Okunmak İstenenler" sırasında beşinci gidiyor olması daha da güzel. Amacımız Yemin Ve Öç'ü En Çok Okunanlara yerleştirmek artık.

Takipteyiz ^^

mit dedi ki...

Valla o konuda size ne kadar teşekkür etsem azdır. Gerçekten de çok büyük destek veriyorsunuz, utandırıyorsunuz beni.

Bakalım kütüphanelerimizden sonra sıra hangi saklı gizlilerimizi açığa çıkartmak kalacak :)

Sevgiler...

Adsız dedi ki...

Bende hemen bakıyorum:))çok teşekkürler bize duyurduğun için İhsancım:)

mit dedi ki...

Rica ederim, iyi eğlenceler :)