22 Haziran 2011 Çarşamba

Neredeyse adaş


Fatih, üniversitede edindiğim en iyi dostlarımdan biridir kuşkusuz. Hoş, o sıralarda tanıştığım hemen hemen herkes benim şimdiye kadar tanıdığım en iyi insanlardı ve aradan 12 yıl geçmiş olmasına rağmen çoğuyla hâlâ görüşüyorum. Fakat bir noktada Fatih'in yeri ayrıdır bende. Çünkü neredeyse adaşımdır o benim. Neredeyse adaş ne mi demek? Anlatayım efendim.

Bir akşam, okul çıkışı eve gidiyorduk. Fatih'le aynı otobüse binerdik genellikle. Şart değildi ama beraber binmek için de çabalardık hani. Maksat yol arkadaşlığı olsun. Yol boyunca da sürekli sohbet ederdik. Fatih yapısı itibari ile konuşmayı seven bir insandır. Hatta bazen çenesinin düştüğü, etrafındaki insanları kaçırdığı zamanlar da olurdu o zamanlarda. Her neyse, bu sohbetlerimizden birinde konu döndü dolaştı isimlerimize geldi.

"Biliyor musun?" dedim, "Benim ismim az kalsın Fatih olacakmış. Annem adımı Mehmet Fatih koymak istemiş fakat sonradan vazgeçmiş."
"Ya?" dedi Fatih. "Benim adım da Hakan olacakmış ama olmamış."
"Haydi canım? Annem de Fatih'ten vazgeçince Hakan koymaya karar vermiş benim adımı!"
"Yok artık! Desene neredeyse adaş olacakmışız."

Yaa... Böyle işte. Fatih'le çok farklı kişiliklere sahibizdir. Mesela o yüksek sesle konuşmayı sever, ben sessiz ve derinden. O muhabbet etmekten, uzun cümleler kurmaktan hoşlanır, ben az ama öz konuşmaktan. Staj zamanımızda bir ablamız karşımıza geçip uzun uzun bizi seyretmiş, sonra da "Siz nasıl anlaşıyorsunuz, anlamıyorum ya!" demişti hayretle. Halbuki bilmiyorlar ki bu farklılıklar sadece buz dağının görünen kısmı... İkimiz de yazmayı, fotoğraf çekmeyi, fantastik şeyleri seviyoruz mesela. Ve de Örümcek Adam'ı... : )

Bugün neredeyse adaşım Fatih'in doğum günü. Nice mutlu, huzurlu, sağlıklı ve birlikte senelere neredeyse adaşım olan ama aynı zamanda olmayan değerli dostum.

12 comments:

Geveze Anne dedi ki...

hehe bende nerdeyse adaşın olan fatih arkadaşımın doğum gününü kutlar nice mutlu yıllar dilerim :)
şaka maka bende şimdi hesapladım fatihle tanışalı 17 sene olmuş vayy bee neler neler yaşadık yaşlanıyoruz galibaa:(

mit dedi ki...

Kim? Biz? Yaşlanmak? İmkanı yok arkadaşım :) Biz de bu çocuk ruhu, bu neşe, bu dostluk varken yıllar vız gelir bize.

Deniz'in doğum gününde yere oturup oyuncaklarla oynayan, arka odada puzzle başında saatler harcayan biz değil miyiz? :)

Allah sağlık, sıhhat versin, beraberliğimizi bozmasın. Gerisi boş...

Sevgi ve sağlıcakla...

zeynep dedi ki...

Zıt kutupların çekim gücü olsa gerek sizin dostluğunuz:))Neredeyse adaşın olan,ama olamayan (seninki Fatih onun ki Hakan olsaydı ne olacaktı) Fatih beye sağlıkla huzurla nice yaşlar diliyorum bende:)
Sevgiler..

Hazal dedi ki...

Ben de tanımadığım ama bu blogda adını sık sık duyduğum Fatih Bey'in doğum gününü kutluyorum :). 29,5 u_u

Hem annem ne diyor? "30dan sonrası kalabalık, yer yok orda çıkamıyoruz."

Peki İhsan abi, şu anki ismine nasıl karar vermişler yahu :)?

animania dedi ki...

:))) Sevgili arkadaşım, neredeyse adaşım İhsanım, keşke herkes bizim gibi ortak ve ortak olmayan yanlarını keşfedebilse böyle. Aynı adaşlığımızdaki gibi, neredeyse adaşlığımızdaki gibi, ortak olmayan yönlerimizde bile ortak bişeyler bulup paylaştık. Bu yazıyla beni o günlere götürdün yine. Ama o günleri tekrar yaşamak güzel bi kan, can, umut oldu bana.Hani dün telefonda konuşurken yüzümü güldürmek istemiştin ya, işte o gülümseme şu an yüzümde hala. Umarım senin de yüzünden gülücükler hiç eksik olmasın kardeşim.

mit dedi ki...

@ Zeynep: Zıt kutupların çekimi :) Çok hoşuma gitti bu sözün abla. Güzel olduğu kadar doğru da. Fatih adına çok teşekkür ediyorum. Sevgilerimle...

@ Hazal: Evet, 29,5 kulübüne girdi o da bu yaşıyla :) İhsan adının nereden geldiği konusu içinse "Hakkımda" sayfamda yazdığım kısmı aynen yazıyorum (yalan! yaşasın kopyala/yapıştır!) sevgili Hazal.

İsmimin başındaki "M" harfi Mehmet'i temsil ediyor. Bir dedemin adı Mehmet, öbürünün de göbek adı Mehmet olunca bizimkiler bir taşla iki kuş vuralım demişler. Anneannemin adının İhsan olduğunu da hesaba katarsak bir taşla üç kuş ediyor. mit adı ise ismimin baş harflerinin birleşiminden geliyor.

Annene bu özlü sözü için bir kez daha teşekkürler ve selamlar :)

@ Fatih: Sevgili dostum, neredeyse adaşım Fatih (yoksa Hakan mıydı?) Dün konuştuğumuzda sesin bir hayli kötüydü. Ben de ne yapsam ne etsem dedim, sonra da aklıma eski günlerimiz geldi. Ardından da aklıma yüzünü güldüreceğini tahmin ettiğim bu yazıyı yazmak geldi. Umarım yüzündeki o gülüş hiç eksik olmaz. Nice mutlu, sağlıklı ve huzurlu yıllara kardeşim. Doğum günün tekrardan kutlu olsun.

Pabuc dedi ki...

Sen konuşmayı sevmez misin ! Buna şaşırdım ben seni sohbeti çok seven biri olarak düşünüyordum (işin gücün yok da benim sohbet sever/sevmez biri olduğumu mu düşünüyorsun deli misin nesin?) dediğini duymamazlığa geliyorum ;)

Demek adın Fatih olacaktı vay bee bana da Fatih ismi koymayı çok istemiş babam ama bir kıza bu ismi takmak ne bana ne de kızıma yakışır diye vazgeçmiş:) Not:Fatih ismini çok severin ben de sizin arkadaşınız (uzaktan adaşınız)olabilir miyim :)

Sevginiz dostluğunuz daim olsun ..Fatih doğum günün kutlu olsun..Fatih'e not: Mit gibi bir dostun var bir insan başka nasıl bir dost
ister ki:) Mit'in kıymetini bil yeğen ;)

mit dedi ki...

Hahaha :) Her zamanki gibi kendine has yorumlarınla güldürdün beni arkadaşım. Ya da uzaktan adaşım mı desem? :) Babanı öngörüşlü biri olduğu için ve adını Fatih koymadığı için de tebrik ederim bu arada :P

Konuşmayı pek sevmem ben, evet. Genellikle kısa cümleler kurarım, boş lakırdıdan hiç hoşlanmam. Fakat sohbet etmeyi çok severim. Hele bir de karşında değer verdiğin, saydığın biri varsa tadından yenmez. İkisi farklı şeyler efendim, lütfen dikkat :)

Sevgiler ve teşekkürler...

sihirlitorba dedi ki...

benim de zıt karakterlerde olduğum arkadaşlarım var.onlarla çok iyi anlaşıyorum :)sanırım farklılıkların bana birşeyler öğretmesini seviyorum...

mit dedi ki...

Farklılıkların bir şeyler öğretmesi... Hmmm, sevdim bu bakış açısını :)

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Neredeyse Adaş?????:))Ömürsün...
Benimde böyle birkaç arkadaşım var görüntü hiç göstermese de aynı şeyleri düşünüp,benzer şeylerden zevk aldığım.O his mutlu ediyor insanı.

mit dedi ki...

Hehehe :) Teşekkür ederim. İnsanın böyle arkadaşlara sahip olması büyük bir ayrıcalık gerçekten. Ne mutlu size...