11 Haziran 2011 Cumartesi

Yemin ve Öç Oyungezer'de!



Söze nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Yıllardan beri yakından takip ettiğim, 10 yılı aşkın bir zamandır hiçbir sayısını kaçırmadığım canım dergim Oyungezer'de benim için çok özel bir tanıtım var bu ay. Oyungezer ailesinin en önde gelen isimlerinden olan ve bunca yıldır yazılarını beğeniyle takip ettiğim sevgili Sinan Akkol nam-ı diğer Blaxis derginin bu sayısında Yemin ve Öç'ten bahsetmiş övgüyle. Yazıyı burada sizlerle paylaşıyorum.

Bazı "mit"ler bizden çıkar
Yemin ve Öç yaklaşık 2 aydır masamın bir köşesinde, çeşitli kağıtların arasında duruyordu. Bir Türk fantastik roman yazarından geldiğini biliyordum, ama bir türlü zaman bulup okuyamamıştım. Bir hafta önce, yattığım yerden elime alıp da yazan kişinin ismini gördüğümde hoş bir sürprizle karşılaştım: M. İhsan Tatari, neredeyse 10 yıldır iletişimde olduğum bir okurumdu. Yıllardır "yahu, şöyle bir kitap mı yazsam, böyle bir kitap mı yazsam" diye diye daha tek satır yazamamışken, bir okurumun beni aşıp ortaya fiziksel bir sonuç çıkartması çok hoşuma gitti.
Kitaba gelecek olursak: Unutulmuş Diyarlar'da (Forgotten Realms) geçen 3 adet hikayeden oluşuyor Yemin ve Öç. İlk iki hikaye www.kayiprihtim.org sitesinde yayınlanmış barbar Brann ve cüce Korgan'ın ( doğrusu Korban olacak. Sevgili Sinan burada Baldur's Gate 2'ye kadar gidip gelmiş :) - mit ) hikayeleriyken, üçüncü ve tam bir macera uzunluğunda olan hikaye bu ikisini bağlamış. Ne yalan söyleyeyim, çok yüksek bir beklenti ile okumaya başlamamıştım kitabı. Ama okudukça inanılmaz bir şekilde sardı. Yalın ama etkileyici anlatımıyla, fantastik bir film seyrediyormuşçasına gözümde sahneleri canlandırmayı başarıyordu kitap. Unutulmuş Diyarlar'da sırıtmayacak şekilde araya serpiştirilmiş Türkvari esprilerin hepsine gülümsediğimi fark ettim. 200 küsur sayfayı bir solukta bitirdim, hem de büyük bir keyifle. Ve izninizle yazara buradan seslenmek istiyorum: İhsan, eğer Korban ve Brann'ın hikayelerine devam etmezsen , ben de sana oyun incelemesi yazmam bundan sonra :)
- Sinan

İşte böyle... Yıllardır yazılarını büyük bir beğeni ile takip ettiğim sevgili Sinan Akkol'un benim yazmış olduğum bir eser hakkında böylesine güzel bir yorum yazması inanın benim için çok anlamlı. İzninizle kendisine buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Sevgili Sinan, Brann ve Korban'ın yeni maceraları olmasa da farklı mekanlarda geçen başka kitaplar yazacağım senin için, söz. Yeter ki sen yazmayı bırakma :) Kucak dolusu sevgiler...


12 comments:

Adsız dedi ki...

Mitcim hak ediyorsun tüm övgüleri.Sen böyle yazdıkça ve güzel yorumlar aldıkça biz de çok mutlu oluyoruz seni ısrarla takip eden okuyucuların olarak.iyi ki varsın.Allah kalemine zeval vermesin.sevgilerimlee:)

mit dedi ki...

Amin. Samimi yorumun için çok teşekkür ederim sevgili kamikaze. Sizler de iyi varsınız. Allah eksikliğinizi göstermesin. Sevgiler...

Hakan Tunç dedi ki...

efenim sinan bey inanılmaz içten ve o kısa paragrafta özetlenebilecek en doğru cümleleri kullanmış. verdiği gözdağının ise dadından yenmiyor! napsak biz de hikayenin devamı gelmezse siteyi kapatmakla mı tehdit etsek!!! :))))

sinan bey'in bir kez daha ellerine sağlık, kitabı okuyup yorum yapma zahmetinde bulundukları için de ayrıca teşekkürler.

mit dedi ki...

Yahu bu yazarlık ne zor zanaatmiş kardeşim. Herkes bir şeyle tehdit ediyor :) Sen önce TSR haklarını al da ondan sonra konuşalım Hakan :)

Şaka bir yana bu kitabın ortaya çıkışında senin de çok emeğin var. Vildan Hanım ve Aşkın ağabeyi de unutmayalım tabi. Hepinize bir kere daha teşekkür ederim, değerli desteğiniz ve ondan da değerli dostluğunuz için...

Hazal dedi ki...

Sinan abi haklı övgülerde bulunmuş açıkçası. Dahası, Hakan'ın da dediği gibi kısa bir paragrafta söylenebilecek her şeyi söylemiş :). Ben zaten kendi yorummlarımı uzun uzun bir incelemede toplarmaıştım, bundan sonra da tekrardan aynı şeyleri söylememe gerek yok diye düşünüyorum :).

Oyungezer gibi hem derginin kalitesini hem de bu derginin kalitesini sağlayan yazarlarını beğendiğim ve takdir ettiğim bir camiadan böyle övgüler almak gerçekten herkese nasip olacak bir şye değil. Demek ki İhsan abimiz bunu hakedecek bir çalışmaya imza atmış ki, hem Oyungezer ailesi hem de çeşitli birçok başka mecralar onu takdir üstüne takdir ediyor :).

Başarıların devamını diliyorum İhsan abi. Ama ben diğerlerinden farklı olarak kitabın devamını değil, bir komedi-fantazi örneği bekliyorum :D!

mit dedi ki...

Teşekkür ederim sevgili Hazal. Sayende diyeyim o halde ben de. Beni Rıhtımla tanıştıran sensin ne de olsa. Kayıp Rıhtım'a üye olmasam bunların hiçbiri gerçek olmayacaktı belki de. Sana da buradan gocaman bir teşekkür.

Ben de senden beni geçip, bir kitap da senin çıkarmanı bekliyorum haberin olsun :)

Sevgiler...

sihirlitorba dedi ki...

MİT,ne güzel bir haber bu böyle...sanki övgüler bana gelmiş gibi duygulandım,sevindim...Allah başarılarını arttırarak devam ettirsin inşaallah...

mit dedi ki...

Sağ ol arkadaşım, teşekkür ederim :) Övgüler sana da gelmiş sayılır, ne de olsa eleştirilerinizle beni paralayan... aman, şey... geliştiren sizlersiniz. Amin, inşallah...

Geveze Anne dedi ki...

tebrik ederiz arkadaşım :) başarıların hep daim olsun hatta azıcık abartıp hayal kurabilirmiyim??
**şöyleki seneee bundan 5 yıl sonra (fazla uzamasın hemen olsun:))yer izmir kitap fuarı:) hani bu seneki fuarda Turgut ÖZAKMAN oturuyotdu ya camlı bir standda hıh orda oturuyorsun sen(ama cam fanus olmayan cinsinden:)) bizde ve daha milyonlar(hayal değilmi her şey serbest:)) sırada senden imza almak için bekliyoruz:))her şey hayal etmekle başlarmış işte bende senin için hayal ettim secret gönderdim evrene :))

tekrar tebrik ederim arkadaşım..

mit dedi ki...

Teşekkür ederim canım arkadaşım :) Yalnız bu hayalde ufak bir yanlışlık var. Ben sizi o sırada bekletir miyim hiç? Hemen yanı başımda olmanızı isterim ben :) Öbür türlüsü içime sinmez sonra, sıkılırım o fanusun içinde :P

Ama neyse, secret'ı bozmayalım. Ommmm... Pozitif dalgalar, pozitif düşünceler :)

Tekrardan teşekkürler, evdekilere selamlar...

MaFiAMaX dedi ki...

Tebirk ederim. Sizi nerdeyse hiç tanımasam da kırk yıllık arkadaşmışız gibi sevindim.

Umarım bir yayın evi sizi farkeder ve geniş kitlelere yayılırsınız.

İyi çalışmalar.

mit dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Desteğiniz için çok sağ olun. Umarım siz de hedefleriniz her neyse en kısa zamanda onlara ulaşır, dilediğiniz başarıları elde edersiniz. Tekrar tekrar teşekkürler.