4 Ocak 2010 Pazartesi

Yıbaşının ardından...


Yeni bir yıl, yeni umutlar… Böyle demiş biri vakti zamanında. Böyle de demeye devam ediyoruz yıllardır. Her yeni yılda heyecanla sayıyoruz o son saniyeleri ve bir şeylerin değişeceğine, bazı şeylerin daha iyiye gideceğine inanarak giriyoruz o ilk saniyelere… En azından birçoğumuz öyle yapıyor. Ben mi? Ben pek inanmıyorum öyle şeylere… Çocukken inanırdım elbette. Heyecan ve mutlulukla beklerdim saatin 12’yi göstermesini. Şimdi ise o heyecandan eser yok. Büyüdüm galiba.

Sonuç ortada ne de olsa. Yeni yıla girdik girmesine ama pek bir değişiklik yok gördüğünüz gibi. Tamam, yeni bir tarih atıyoruz artık defterimizin sol üst köşesine, takvimlerimiz vs yenilendi ama hâlâ aynı yolları tepiyoruz işe gelip giderken. Kredi kartları ekstreleri, faturalar vs yine dayandı kapıma sabahtan. Banka mesajları da cabası… Elbette tüm bunların hepsinin bir anda değişmesini beklemiyorum. Sadece o heyecanı neden hissetmediğimi anlatmaya çalışıyorum, hepsi bu.

Etrafımdaki heyecana ve mutluluğa da dokunmuyorum bu arada. Bırakıyorum isteyen kutlasın istemeyen kutlamasın. İsteyen gülsün eğlensin istemeyen kös kös otursun köşesinde. Sonuçta bu insanların da bir şeylere tutunmaya, bir şeyler için umut beslemeye ihtiyacı var. Umut olmadan yaşama sevincini kaybeder insanlar… O yüzden bırak gülsünler eğlensinler. Bir de bırakın kuzum şu Noel Baba elbiselerini falan giymeyi Allah aşkına. Biz yeni yılı kutluyoruz, Noel’i değil. Bu kadar da özentilik ister istemez sinir hücrelerimde aşırı derecede hareketlenmeye neden oluyor. Yine de susuyorum. Keşke onlar da bazı konularda bize bu kadar anlayış gösterebilseler demeden de edemiyorum içimden.

Biz yeni yıla her zamanki gibi anneannemlerin evinde girdik. Bizimkiler, teyzemler ve anneannem tam kadro evdeydik. Hep beraber oturup yemeğimizi yedik, ardından da aldık çerezlerimizi ve tatlılarımızı geçtik televizyonun karşısına. Babam her yeni yılda olduğu gibi ekranda boy gösteren bayan şarkıcılar hakkında yorumlarda bulundu.
“Of bu ne çirkinlik. Mumya gibi mübarek.”
“Aman yarabbi, şunun bacaklarına bak. Felaket!”
“Bu da amma şişmanladı, dana gibi olmuş maşallah.”
Babam bu yorumlarda bulundukça biz de hem gülüp hem de gözlerimizi deviriyorduk. Her zamanki gibi kimseyi beğenmedi. Hatta herkesin ayılıp bayıldığı Hadise’ye bile bir kulp taktı. Bu işe de kuşkusuz en çok annem sevindi.

Kız kardeşim de yılbaşını boş geçmedi ve bizi her daim güldüren yanlış tespitlerinden birkaçını yapıverdi. Mesela Reyhan Karaca’yı İzel zannetti, Zeynep Dizdar’ı da Burcu Güneş… Hayır, yanlış biliyorsun olabilir ama bari ısrar etme sevgili kardeşim. Ya da et sen et… Sayende yüzümüzde gülücükler açıyor.

Dilerim bu yıl gerçekten de olumlu değişiklikler getirir hepimizin hayatına. Hepinize tekrardan iyi yıllar.

18 comments:

Pabuc dedi ki...

Senin içinde hayırlı ve güzel bir yıl olur inşaallah...Sağlık ve huzur dolu yıllar...

Bi de daha çok yazmanı diliyorum bloğunda :P bunu da yazmadan geçmiyeyim...:)

mit dedi ki...

Amin arkadaşım, inşallah.

Fırsat buldukça yazmaya gayret ediyorum ama o fırsatı da bir türlü bulamıyorum maalesef. Yoksa bende istiyorum daha sık yazmayı...

busra dedi ki...

yakin bir zamanda rastladim sitenize ama yorum yazmamistim. yazilarinizi begeniyle ve tabiki tebessumle okuyorum.

SirEvo dedi ki...

Temanı çok beğendim vallaha ne yalan söyleyeyim. :) Güzel bir tema bulmuşsun veya yapmışsın. Yaptıysan ellerine sağlık diyorum.
Ufak bir sorum olacacaktı.
"Yorumcular..." eklentisi için ekstradan bir şey yaptın mı? Eklemeye çalıştığımda hiç nick gözükmüyor da... Acaba ekledikten sonra yapılan yorumları mı kabul ediyor?

Onun dışında, yeni yılını kutlarım.

mit dedi ki...

@ busra: Teşekkür ederim kıymetli yorumunuz için. Sizleri birkaç dakika da olsa hayat koşuşturmacasından sıyırıp yazdıklarımla gülümsetebiliyorsam ne mutlu bana. Sağlıcakla kalın...

@ SirEvo: Teşekkürler, bu temayı bulmak için bayağı bir uğraşmıştım zamanında. Ve hayır, ben yapmadım. Sayfanın en altındaki "A.Zambrana" linkine tıklarsanız benzer temalarla birlikte bu temayı da bulabilirsiniz. Yorumcular eklentisi için ise ekstra bir şey yapmadım açıkçası. Sitenizdeki yorum sayısı yeteri kadar fazla ise sorun olmaması gerek. Aynı sitede benzer bir eklenti daha var, bir de onu deneyin isterseniz. İyi yıllar...

SirEvo dedi ki...

Anladım, teşekkürler. Diğer eklentiyi deneyelim bakalım. İyi akşamlar.

Adsız dedi ki...

mitcim mutlu ve huzurlu,hayatında olumlu değişiklikleri an be an yaşayacağın harika bir sene diliyorum.her anın bir önceki andan daha dolu dolu ve mutlu geçsin.:)

Sihirlitorba dedi ki...

İNŞAALLAH BÜTÜN UMUTLARIN GERÇEKLEŞİR YENİ YILDA...

mit dedi ki...

Teşekkürler sevgili kamikaze ve sevgili sihirli sepet. Aynı güzel dilekler sizin için de geçerli. Çok sağolun...

Teecetveli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mit dedi ki...

Teşekkürler :) Anladım ben seni, merak etme ;)

shenem dedi ki...

eski simli yeniyıl kartpostallar vardı kanki,ayynı onlar gibi yazına çok yakışır neşeli nostaljik bi resim bulmuşsun.çok hoş:)

MizahiGeveze dedi ki...

Birader büyüdük artık ya yılbaşı kesmiyor bizi bi r de yılın sonunu mu denesek ne yapsak :D

mit dedi ki...

@ shenem: Amacım oydu zaten :) Eski günleri hatırlatmak amacıyla. Sağol arkadaşım.

@ Bora-MAN: Öncelikle hoş geldin :) Valla bu saatten sonra yıl sonları da kesmez bence. Ay sonlarına ne dersin? :)

SirEvo dedi ki...

Ay sonu değil her gün yapsan yaramaz Bora'ya. :D

MizahiGeveze dedi ki...

Çok para gider hocam :D :D

ramazan dedi ki...

babacık, anneni mutlu etmek için o sanatçıları beğenmemiştir zaten.akıllı adam.

mit dedi ki...

Güzel bir taktik, değil mi? :) Ders çıkarıp ileride uygulamak lazım :)