5 Temmuz 2011 Salı

Bol Bel geliyor!



Sevgili Aşkın GÜNGÖR yeni bir kitap çıkaracağı haberi ile kapımı çaldı bugün. Üstelik oldukça özgün bir fikir ve enteresan bir karakter barındıracak bir kitap bu. Şahsen okuduklarım oldukça ilgimi çekti, ben de sizlerle paylaşayım dedim. Neyse, sözü fazla uzatmadan Aşkın ağabey'in yazısına buyur edeyim sizleri.


Her gönülde bir aslan yatar” derler ya, işte o hesap, çooook uzun zamandır aklımda olan, yazmayı istediğim bir seri vardı. Bir dedektiflik serisi.
Adı olan bir seri değildi bu. Aklımda birikeduran fantastik, gizemli olayları “adı olmayan” bu serinin “adı olmayan” dedektifine mal ediyor, onun çözeceği bilmeceler haline getiriyor, bunu da arsızca bir keyifle yapıyordum.
Gün oldu, devran döndü. Hayalimdeki adsız kahraman beynimin kıvrımları arasında da olsa ete kemiğe bürünmeye başladı. Önce sıfatı, sonra yaşadığı dünya, sonra lakabı… ve gelişimin doğal sonucu olarak serinin genel adı oluştu: Gizemli Şeyler Dedektifi Bol Bel’in İnanılmaz Serüvenleri.
Ve ilk macerası yazıldı tabii:Sözcük Korsanı.
Dedektif Bol Bel, ergenlik sonrasında Bırak Artık Çocukluğu Yetişkin Ol Fakültesi’nde (BAÇYOF) okumak zorunda kalan, ancak bundan hiç de hoşnut olmayan biridir. Çünkü orada ‘Çocukları Görmeme Teknikleri’, ‘Dayağa Giriş’, ‘Üç Aşamalı Azarlama’, ‘Çizgiromanları Yakma’, ‘Fantastik ve Bilimkurguyu Kötüleme’ gibi derslere girmek zorundadır. Öyle uyumsuz davranır ki, sonunda ÖBÇOK cezası alarak okuldan BAÇYOF’tan atılır. ÖBÇOK, Ömür Boyu Çocuk Olarak Kalmak demektir ve Bol Bel bu cezayı severek kabullenir. Ama böyle olunca yetişkinlerin çalıştığı hiçbir işte çalışamaz. Bir müddet Tilki Tilki Saatin Kaççılık, El Yakmacılık, Kaydırakçılık, Yakan Topçuluk gibi işlerle iştigal etse de sonunda dedektiflik mesleğini icra etmeye karar verir. Doğrusu iyi de olur.
Yazının devamına buradan ulaşabilirsiniz. Sevgili Aşkın Güngör'e şimdiden başarılar diliyorum. Dilerim bu güzel fikrin okuru da bol olur. 

Beklemedeyiz efendim.

4 comments:

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Harika birşey,insanın yeni bir karakter yaratması ve bunu hayata geçirmesi.Üstelik isim akılda kalıcı.Bak şimdiden öğrendim Bol Bel...
İnceleyeceğim.:))
Teşekkür ediyorum paylaşım için.

mit dedi ki...

Rica ederim, asıl ben teşekkür ederim :)

Mr. Aşkın Güngör dedi ki...

Sevgili Mit, paylaşımın için teşekkürler.
İçimden Geldiği Gibi'ye de yorum için tabii.
Dilerim yakın zamanda sevgili Mit'in yeni yeni kitaplaşmış eserleriyle de karşılaşırız. İçimde öyle bir his var :))

Dostlukla.

mit dedi ki...

Hahaha :) Yorum yok :)