22 Temmuz 2011 Cuma

Seçkide İkinci Yıl !


Bundan iki yıl kadar önce birkaç arkadaş, bir yolculuğa çıkmaya karar verdik. Aylık olarak yazacağımız öyküleri, bir şekilde bu türü seven okurlarla buluşturmak niyetiyle çıktığımız bu yolculuk; zamanla okurlarının da sadık katılımıyla büyüdü. Gelişti. Çığ gibi büyüyen bu oluşumun adına da “Aylık Öykü Seçkisi” dedik. 2009′un Haziran ayında ise “Göl” temalı ilk öykümüz yayınlandı ve maceranın fitili ateşlenmiş oldu.

İşte iki yıl önce başladığımız bu serüven, hız kaybetmeden siz değerli okuyucularımız eşliğinde yayın hayatına devam ediyor. Bu ay da, tıpkı ilk yılımızda olduğu gibi yine sizler için özel bir seçki hazırladık. Kayıp Rıhtım sitesinin en aktif yazarlarının, seçkimiz için yazmış oldukları “Kayıp Rıhtım” temalı öyküler sizleri bir maceradan diğerine sürükleyecek. Her bir yazarın Kayıp Rıhtım’ı ana tema olarak kullandığı bu hikayeleri okurken bizler envai çeşit duyguya gark olduk: Korku, hüzün, sevinç, heyecan, umut… Ama en çok da umut! Bir avuç gencin başlattığı bu yangın, şimdi yüzlerce öyküyle hayallerimizi aydınlatmak niyetinde. Eminiz ki sizler de bu düş sağanağından bizim kadar keyif alacaksınız.

Peki bu öykü seçkisinde kimler mi var? Dilerseniz gelin şimdi hangi yazarımız hangi öyküsüyle teşrif etmiş, hep beraber göz atalım.
- Maket adlı öyküsü ile Alper Kaya
- Limbo adlı öyküsü ile Beyza Taşdelen
- Kayıp Rıhtım’ın Çağrısı adlı öyküsü ile Buğra Şenyüz
- Kaptanın Sandığı adlı öyküsü ile Burcu Durukan
- Kaybolan adlı öyküsü ile Can İnal
- İsyan adlı öyküsü ile Hazal Çamur
- Papyonlar Havalıdır! adlı öyküsü ile Kürşat Toker
- Kayıp Rıhtım’da Bir Yabancı adlı öyküsü ile M. İhsan Tatari
- Fedâiyan-ı Gaib Rıhtım adlı öyküsü ile Mehmet Berk Yaltırık
- Rıhtım’da Bir Deli adlı öyküsü ile Özgürcan Uzunyaşa
- Kötü Kokular Mutfağı adlı öyküsü ile Onur Selamet
- Altın Çağ adlı öyküsü ile Tarık Kaplan
İşte bu öykülerle ikinci yılımızı kutladık. Belki havai fişekler patlamadı yahut sizlere bir karnaval eğlencesi sunamadık. Ama inanıyoruz ki yukarıdaki kalemlerden dökülenlerin gücü, bütün karnavallardan daha renkli hayallere mürekkep olabilecek çizgide. Edgar Allan Poe’nun da dediği gibi: “Bu seçkiyi, düşlerin tek gerçeklik olduğuna inananlara adıyoruz.”

Gelelim gelecek ayın seçkisine. Ağustos ayı için öykülerinizi yazmaya şimdiden başlayabilirsiniz! Gelecek ay kalemlerinize çarpacak temamızsa "İntihar" oldu! Her zamanki gibi öykülerinizi kayiprihtim@gmail.com mail adresine gönderebilirsiniz.

Herkese, bizi bugüne kadar yalnız bırakmadığı için bir kez daha sonsuz teşekkürler, iyi okumalar.

Sevgiler,

Hakan “magicalbronze” Tunç & Onur “DarLy OpuS” Selamet

4 comments:

dilek dedi ki...

Selam Mit
Yemin ve Öc isimli romanını okudum.
Bu romanı bana Hayal Kahvem senin imzan ile hediye etmişti. Yazarından imzalı kitaplarım köşemde itina ile saklıyorum. Okudum..çok beğendim. Hayal gücüne hayran kaldım. Böyle fantastik bir hikayeyi okuyucuyu sıkmadan..ilgisini kaybettirmeden..bu derece akıcı aktardığın için tebrik ediyorum kardeşim. İlk kitabında bu başarıyı yakaladıysan sonraki kitaplarını okumak için sabırsızlıkla bekleyeceğim. Bundan sonra blogunun da ciddi bir takipçisiyim söylemiş oliyim :)
Tekrar tebrikler. Romanını herkesin okumasını dilerdim. Çünkü tarzı çok farklı. Çok sürükleyici..inan elimden bırakamadım.
Tebrikler ve sevgiler.

mit dedi ki...

Merhabalar Dilek Hanım;

Öncelikle hoş geldiniz ve bu güzel yorumunuz için teşekkürler.

Kitabı beğenmenize çok sevindim. İnanın bu gibi yorumları duymak beni hem motive ediyor hem de inanılmaz mutlu oluyorum. Özellikle Yemin ve Öç'ün ilk uzun soluklu denemem olduğu düşünülürse...

Tekrardan teşekkürler ve görüşmek üzere...

Adsız dedi ki...

Aylık öykü seçkisinin ikinci yılı hayırlı ve uğurlu olsun:)) Bütün yazarlarımızın yüreğine,hayal gücüne sağlık.Zevkle okuyacağım..iyi kiii Kayıp Rıhtım da var.

mit dedi ki...

Sağol arkadaşım. Sizlerin yorum ve destekleriniz sayesinde geldi bu seçki buralara. Tekrar teşekkürler...