29 Ağustos 2011 Pazartesi

Kısa kısa...

* Geçen gün işe gitmek için yataktan çıkarken bayağı bir zorlandım. Hani bir çekici getirseler ona sarılıp "Gel biraz daha  uyuyalım ya!" diyerek zorla yatağın içine çekebilirdim. Yapmışlığım da vardır hani... Çekiciye değil tabi, anneme... Her neyse... Zor da olsa kendimi yataktan atıp metroya koşturdum. İzmir'deki metro istasyonlarında "Lütfen sarı çizgiyi geçmeyiniz." diye bir ibare vardır zeminde. İşte ben o uykulu halimle bu yazıyı "Lütfen sarı çizmeyi giymeyiniz." diye okuyuverdim. Sonra da şaşkın şaşkın etrafıma bakındım, nerede bu çizme diye... Varın siz düşünün artık ne kadar uykulu olduğumu...

* Cuma günü bankaya giderken (hayır Akbank'a değil, İşbankası'na) nedendir bilinmez birdenbire kendi kendime yanımda olmayan hayali birine bankaya giden yolu tarif etmeye başladım. Şuradan döneceksin, şu sokağa sapacaksın falan... Ama bayağı da hararetli anlatıyorum kendi kendime. Neyse... Bankadaki işimi bitirdim, oradan postanenin boğucu insan kalabalığına dalıp oradaki işimi de zor da olsa hallettim. Tam çıkmış, iş yerine geri dönüyordum ki yaşlı bir teyze bana yaklaşıp "Oğlum, İşbankası ne tarafta?" diye sormasın mı? 

* Bizim iş yerine bakan sokağın köşesinde seyyar bir lahmacuncu var. Adam bütün Ramazan boyunca ne zaman önünden geçsem ısrarla "Var lahmacun, ayran! Var lahmacun, ayran! Buyur abi!" diyerek peşimden koşturuyor. Hani bir kolumdan tutup ağzıma zorla lahmacun tıkmadığı kaldı adamın. Ben de geçerken "Var oruç, ramazan. Var oruç, ramazan." desem ne olurdu acaba?

* Sevili Pabuç, Kamikaze ve bidost beni mimlemişler ve En çok güldüren ve En akıcı yazan blogger ödüllerine layık görmüşler. Kendilerine buradan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum. İyi ki varsınız arkadaşlar.

* Bu aralar blog sayfama eskisi kadar vakit ayıramıyorum çünkü sevgili Aşkın Güngör ile birlikte yeni bir kitap üzerinde çalışmaktayız. Blog sayfamda ya da Kayıp Rıhtım'da yayınlanan öykülerimden bir kısmını bir araya getireceğiz. "Yemin ve Öç" kitabımda da bizlerden yardımlarını esirgemeyen sevgili çizer dostlar A.Gökhan Gültekin ve Celalettin Ceylan da bizimle çalışıyorlar. Onlara bir de değerli Devrim Kunter eşlik etti bu kez. Kısmetse yakında raflarda olacak.

* Son olarak da hepinizin Mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum sevgili dostlar. Dilerim eski bayramlar tadında, huzurlu ve mutlu bir hafta geçirirsiniz.

End of transmission.

10 comments:

HerbiRenk dedi ki...

nice nice mutlu bayramlara:)

mit dedi ki...

Teşekkürler, sizlere de :)

Bugra dedi ki...

Yorumumu sıralıyorum efendim:
1. Uykusuzluk gerçekten kötü ama bir süre sonra insan fazla uyuduğu kanısına varabiliyor :)
2. Hayat, bir "Olasılıksız" desem yeridir.
3. Lahmacuncuya yapacak yorum bulamadım. Ekmek parası...
4. Mimlenmek güzel, sanıyorum.
5. Yeni bir kitap çıkarıyor olmanız çok sevindirdi beni. Yazarlık hayatınızın devamını dilerim. Tebrik ediyorum :)

Son olarak, 30 Ağustos Zafer Bayramınız kutlu, Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

mit dedi ki...

Ekmek parası elbette, ona diyecek lafım yok. Ama insan biraz da düşünceli olur, değil mi? Yani Ramazan ayındasın, oruçlular var etrafta. Biraz saygı, biraz düşünce... Çok mu şey istiyorum?

Kitap hakkındaki güzel dleklerin için teşekür ederim. Hep söylediğim gibi; umarım hepinizin en az bir kitabı olur. Rıhtımda bunu hakkeden çok yetenekli insanlar var çünkü.

Teşekkürler ve duble iyi bayramlar. :)

öykü dedi ki...

yorgunluklar
sarı cızgılerı
sarı cızme yapıverıyor cok ıyı bılırım bu durumları:)

umarım sımdı daha dnlenmıs daha ıyısındır

ıyı bayramlar olsun sevgılı mıt:)

mit dedi ki...

Teşekkürler sevgili Öykü. Evet, şimdi daha iyiyim. En azından çizgiyi çizme olarak okuyunca etrafıma bakıp aranmıyorum :P

Sana da iyi bayramlar, kucak dolusu sevgiler :)

Pabuc dedi ki...

SEvgili Mit,
Nasılsın iyi misin ? İyi olmanı ulu Allahtan dilerim..Beni soracak olursan ben de iyi sayılırım çok şükür...Geçmiş Bayramını kutlar huzurla geçmiş olmasınız dilerim...Büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinde öper saygılarımız sunarım...

Çocukken böyle yazardık mektupları..Hey allahım...

Umarım huzurlu ve mutlu geçmiştir Bayram senin için...

dua ile..

mit dedi ki...

Teşekkür ederim sevgili Pabuç,

İyiyim şükür, senin de iyi olmana sevindim. Sizlerin de geçmiş bayramı huzur ve mutluluk dolu geçmiştir inşallah. Ben de büyüklerimin gözlerinden, küçüklerimin ellerinden... Yok, bu böyle değildi. Büyüklerimin şeylerinden... Aman! Öperim işte her bir yerlerinden :) Anla sen.

Dualarım sizinle efendim, sevgiler...

sihirlitorba dedi ki...

mit merhabalar...dükkana geri döndüm :)tafsilatlı açıklama için bakınız dükkan aman yani bakınız http://sihirlitorba.blogspot.com :)
bu arada güldüren blog olarak seçilmene nedense hiç şaşırmadım,hem şu satırları okuyup hem de gülerken :)))

mit dedi ki...

Hoş geldin, sefalar getirdin arkadaşım. İnşallah güzel bir tatil geçirmişsindir. Hemen senin dükkana uğruyorum :) Teşekkürler :)