13 Ekim 2009 Salı

Baba desteği


Geçen gün Blog Dergisi’nin internet sitesinde yayınlamak üzere ufak bir yazı hazırladım. Bilmeyenleriniz için söylüyorum, derginin oyun bölümünün sorumluluğu bana ait. Neyse efendim, hazırladığım bu yazı Assassin’s Creed 2 isimli bir bilgisayar oyununun yeni yayınlanan bir videosu ile ilgiliydi. Oyunda Rönesans döneminde yaşayan bir süikastçiyi canlandırıyoruz. Ana hedefimiz ise halka zulmeden diktatörler… Oyundaki en büyük yardımcımız ise mucit Leonardo Da Vinci’nin ta kendisi. Habere hazırladığım videoda Da Vinci bize kullanabileceğimiz silahları tanıtıyor. Silahlarımız ise döneme uygun bir şekilde gizli bıçaklar, zehirli hançerler vb. Orta Çağ’a uygun şeyler. Her neyse, bu ayrıntılarla kafanızı fazla şişirmek istemiyorum. Haberi hazırladım ve yayına koydum. Ardından da klasik blogcu psikolojisi ile yazıya gelecek yorumları beklemeye başladım.

Bugün merakla açtım sayfayı ve yorum hanesinde yazan 1 rakamını sanki kırk yıllık dostummuş gibi sevinçle karşıladım. Sonra bir de baktım ki yorumu gönderen kişi babam! Hem sevindim bu işe hem de duygulandım. “Vay be… Babam bana destek olmak için yorum yazmış herhalde.” dedim kendi kendime. Oturdum ve merakla babamın yazdıklarını okumaya başladım. Fakat okudukça yüzümdeki müşfik gülümse yerini giderek “Hayır! Olmasın!” diyen bir ifadeye bırakmaya başladı. Babamın yorumunu aynen aktarıyorum size;

“Bu verdiğin bilgi çok faydalı oldu. Eizo’nun (adamın ismi aslında Ezio bu arada –mit) yeni silahları çok müthiş. Gelecekte bunlar kullanılacak herhalde. Bütün hayaller gerçek oldu baksana. Denizler altında 20 bin fersah yazıldığında imkânsız gibi bir şeydi. Şimdi komik bile kaldı. Teknoloji hızla ilerliyor. Benim gibi ileri yaştakiler çok şeyi kavrayamıyoruz. Yaptığınız açıklamalara çok teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın…”

Şimdi ne var bunda diyeceksiniz. Bakın ama ne demiş; “Gelecekte bunlar kullanılacak herhalde”. Hangi gelecek? Oyun Rönesans devrinde geçiyor yahu! Jules Verne o zaman doğmamıştı bile! O kadar da yazmıştım hâlbuki. Hadi okumadın videoyu da mı izlemeden yorum yaptın baba? Adamın yeni silah diye bize verdiği şeyler bir hançer ve iki bıçaktan ibaret. Önce utandım bu yorumu okuyunca. Sonra da gülmekten öldüm tabii… Ardından da yukarıdaki hususları esprili bir dilde açıklayan bir mail yolladım babama. Babamdan gelen cevap ise kesinlikle son noktaydı.

“Boş ver be oğlum, salladım işte.”

Ah baba, ah… :)

15 comments:

Pabuc dedi ki...

hahahahahahah
hahahhahahahhaha
Allahımm yaaaa..babanın son sözüne koptummmmm:))

not:bu arada blogda bahsettiğim dizi bu gün 20 :00 TRT ! deymiş:) ben tanıtımın yalancısıyım:)

Teecetveli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mit dedi ki...

DBP sen hep gül, tamam mı? :) Sanaldan da olsa seni güldürmek, güldüğünü bilmek çok güzel bir duygu. Sağlıcakla kal...

Teecetveli sağ olasın. Zaten bu tarzdaki tüm yazılarım genelde o son cümleye varmak için yazılır :) Sabredip sonuna kadar okuduğun için teşekkürler.

Yorumlarınız için teşekkürler.

Sihirlitorba dedi ki...

OLSUN OLSUN DESTEĞİN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ :)

mit dedi ki...

Bilemiyorum, şüphelerim var bu konuda :)

Loreathan dedi ki...

Assasin's Creed'in ilkini yeni bitirdim. 2. de inşallah pc ye çıkar.

mit dedi ki...

İkincisi PS3 ve Xbox için önümüzdeki ay çıkıyor. PC versiyonunu 2010'a ertelemişler maalesef.

Derin Sularda dedi ki...

Merhaba,
Öykü Atölyesine bıraktığınız yorumu takip ederek geldim buraya, şimdi hikayelerinizi okumaya başlayacağım ama öncesinde sizi de Atölye çalışmlarımızda görmek isterdik demek istedim.
Saygılar
Öykü Atölyesi - Dilek

mit dedi ki...

Teşekkürler Dilek Hanım. Öykü Atölyesi sürekli takip ettiğim bir sayfa. Yazılanları ve çalışmalarınızı da elimden geldiğince takip etmeye çalışıyorum. Fakat okuyunca sizin de göreceğiniz gibi benim öykülerim biraz fazla hayali kalıyor :) Çok teşekkürler yorumunuz ve teklifiniz için.

hakan-can dedi ki...

Destek destektir Yorgun Savaşçım...:)

Hele bu destek bir de babadan geliyorsa daha da süpeer...

Babana sevgi ve selamlar...
Blog dergisinde de başarılar...:)

mit dedi ki...

Sağol Hakan'ım Can'ım :) Babamın da sana selamı var bu arada.

Adsız dedi ki...

Babanız ne güzel yazmış:) Babalarımızın desteğini arkada hissetmek müthiş bir duygudur.Allah sağlıklı ve uuzn ömürler nasip etsin herkesin anne ve babasına.

Blog dergisinde yazar olmadan dolayı çok mutluyum.hepinizn emeğine sağlık.en kısa sürede ben de tanıtımınızı yapacağım.şu aralar rahatsızm da üstünüze afiyet:) grip beni de buldu ama normal olanı:D:D

mit dedi ki...

Amin, cümlemizin inşallah :) Çok teşekkür ediyorum övgülerin için. Çok çok geçmiş olsun bu arada. Aman gribin normal olsun :) Çok dikkat et kendine. Sevgiler...

Aşkın Güngör dedi ki...

"Baban mı var derdin var" dedikleri bu olsa gerek :))

mit dedi ki...

Aynı zamanda "Tatlı bela" dedikleri de bu olsa gerek :)