20 Kasım 2009 Cuma

Dalgın savaşçı


Bugün üzerimde garip bir dalgınlık var nedense. Öyle bir dalgınlık ki bu, yolda yürürken gideceğim yere ne zaman vardığımı bile anlamıyorum.

Öğle üzeri ufak bir metro yolculuğu yapıyordum. Hızlı taşıma sağ olsun, 10 dakika içerisinde ineceğim durağa varmıştım bile. Apar topar indim metrodan ve çıkışa yöneldim. Turnikelerine yaklaşırken yavaşça elimi çantama attım ve Kent kartımı (Akbil'in İzmir versiyonu) çıkarttım. Kapıdan geçerken elimi kartı okuması gereken bölmenin üstüne attım fakat o kadar beklememe rağmen o Bip! sesini duyamadım. Sonra da bir baktım ki ne göreyim? Kart okuyucunun yerinde yeller esiyor! O anda sinirlenip söylenmeye başladım.

"Nerede kardeşim bu turnikenin okuyucusu? Yerini mi değiştirmişler nedir? Madem değiştireceksiniz insan şunu kolay görülen bir yere yapar!"

Sesli sesli konuşurken bir taraftan da kafamı hafifçe eğip turnikenin sağına soluna bakınıyordum kartı nereye okutacağımı bulabilmek için. Tam o esnada gözüm diğer turnikelerden geçen yolculara takıldı. Hepsi ellerini kollarını sallaya sallaya geçiyorlardı. Bir taraftan da bana garip garip bakıyorlardı. İşte o anda acı ve utanç verici gerçek yüzüme tokat gibi patladı. Ben "çıkış" turnikesindeydim. Bilet basmama gerek yoktu ki!

10 comments:

Pabuc dedi ki...

sen alemsinnnnnnnn harbiden........yazının sonunda ne kadar güldüğümü tahmin edersinn:))))
Allah senin iyiliğini versin...

Teecetveli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
bi dost dedi ki...

fazla mı cömertsin nedir :D yapma ama gerek yok, devlet senden benden zengin :P

a.t dedi ki...

büyük kentlerde dalgınlık ....
düşünmek bile istemiyorum insanın başına her şey gelebilir.. mesela yanlış istasyonda inersin yanlış yöne gidersin, yapacağın işi unutursun,telafisi mümkün olmayan hata yapabilirsin aklıma gelen en kötü olay kırmızı yanarken karşıya geçmeye calışmak allah korusun..allaha emanet ol topla kendini

mit dedi ki...

@ DBP: Aminnn, sağol arkadaşım :)

@ Teecetveli: Evet, anlatmıştın :) Valla ben de bilmiyorum ne olacak. Hani filmlerde falan yanlış zamanda yanlış yerde olan insanlar vardır ya. Biz de onlardan biri olacağız galiba sanırsam zannımca...

@ bi dost: Maksat devlet kalkınsın efendim. Benim bir bilet basmamla kalkınacaksa yaşadık demektir :)

@ a.t: Çok karamsarsın canım sen de... Bir şey olmaz Allah'ın izni ile. Sen de Allah'a emanet ol.

allies dedi ki...

dalgınlık sadece bir tanımlama icerigi ne acaba ? ne dusunuosun bu kadar :)

mit dedi ki...

O-hoo... Ne düşünmüyorum ki? Blog sayfama ne yazsam, falanca arkadaşım/dostum ne yapıyor acaba, blog dergisi yazılarım ne olacak, kayıp rıhtım' ne öykü göndersem? Ve daha bir sürü şey...

shenem dedi ki...

bipp!!hahah:)))

Sihirlitorba dedi ki...

bu kadar dalma sonra çıkamazsın :)
olur öyle şeyler bende geçenlerde alışveriş yapıyordum,kasaya geldim adama kartı uzattım.şifre girmem için bana postun o şifre zımbırtısını uzattı.şifreyi giriyorum giriyorum her defasında onay vermiyo.hay Allah dedim.adam kartı bana geri verdi.bide ne göreyim kredi kartı yerine adama atm kartımı vermişim :))) tabi şifreleride farklı :)))

mit dedi ki...

@ Shenem: dıııııt!! heheh :)

@ Sihirli Sepet: Yine seninki kabul edilebilir bir düzeydeymiş :) Ben bugün yine yaptım benzer bişey :) Ah-ah...