5 Kasım 2009 Perşembe

Kız babası...


Bugün bir arkadaşımın yeğeni için kırtasiyeye gidip hediyelik bir şeyler aldım. Hediye denince öyle aham şaham bir şey sanmayın yalnız. Kalem, silgi ve bunun gibi şeyler...Ufaklık, küçük bir kız çocuğu olduğu için de genellikle pembe tonlu şeyleri seçmeye gayret ettim. Bu arada da kırtasiyeciyi bayağı bir terlettim.

"Kalem kutusu istiyorum."
"Buyurun."
"Yok, bu olmaz. Şöyle çiçekli bir şeyler olsun. Kız çocuğu bu..."
"Bu nasıl?"
"Hah, tamam. Bir de kalem lazım."
"Buyurun."
"Abi bu ne? Siyah bu! Pembe yok mu? Kız çocuğu dedim ya..."
"Ha, tamam. Al..."
"Bir de telli dosya..."
"Al bakalım."
"Abi mavi değil, pembelerden ver!"

Yarım saate yakın böyle bir diyalog geçti kırtasiyeciyle aramda. Adam da göbekli, tonton bir şey... Bir malzemeyi verdi mi kendini hop! diye koltuğuna geri atıyor. Ben de her seferinde geri kaldırıyorum adamcağızı... Herhalde içinden bana çok küfür etmiştir. Neyse ki alış-verişim fazla uzun sürmedi de kulaklarım çok çınlamadı. En nihayetinde tüm liste tamamlandığında şöyle durup özene bezene aldığım şeylere bir baktım. İşte o anda acayip bir duygu patladı içimde. "Keşke bunları kendi çocuğum için alıyor olsaydım." diye geçirdim içimden. Hüzünlendim bayağı. Sonra da kırtasiyeciye dönüp "Benden de tam kız babası olurmuş." diyeceğime yanlışlıkla şöyle söyledim;

"Vay be! Benden de tam kaz babası olurmuş ha!"

19 comments:

Sihirlitorba dedi ki...

Mit çok ömürsün ya...yorumu yazarken bile gülüyorum :))zaten gülmekten bi süre yorumu yazamadım :))Allah inşaallah sana da istediğin gibi hayırlı bir evlat(lar) nasip etsin...hay Allah ya hala gülüyorum :))

Teecetveli dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ismi lazım değil:) dedi ki...

bişeyi demek istediğindan farklı telaffuz edince ne kötü ve aynı zamanda komik:) ben de bi defasında markette ücreti öderken,kasiyer bozuk para sorunca "maalesef yok" diyecekken "afedersiniz yok" diyorum.daha sonra yanlışımı düzelteyim derken yine farklı bir kelime:)(kasiyer de anlamıştıki o da güldü)üzerimdeki hal sanki böyle bir kendinden geçmiş baygın baygın gibiydi.daha sonra marketten eve gelinceye kadar kendi kendime güldüm,dışarıdan görenler deli sanmasın diye eve gelinceye kadar zor tuttum kendimi.anladımki kendi kendine gülenlere bahane bulmamak gerekiyor:) geçmiş gün unuttmuştum...yazınızı okuyunca bu anım aklıma geldi.akşam akşam tebessüm ettim tekrar.

mit dedi ki...

@ Sihirli Sepet: Amin arkadaşım, sağolasın. Cümlemize inşallah... Eh, gülünmeyecek gibi değil ama :)

@ Teecetveli: Senin okurken yaşadığını ben canlı olarak yaşadım :) O dalgalar, fırtınalar benim içimde de koptu o anda, ne yalan söyleyeyim. Yaşımızın getirdiği bir şey olsa gerek. Ama fazla melankoli bana gelmez, gülmem lazım. Sağolsun dil sürçmem yardımıma koştu burada da :) Tam duygusallaşmıştım ki kahkahalara boğuldum oracıkta.

Yorumlarınız için teşekkürler. Hep böyle gülersiniz umarım ;)

mit dedi ki...

@ ismi lazım değil: Evet, dil sürçmeleri insanı aynı anda hem utançtan hem de gülmemeye çalışmaktan kıpkırmızı eden tek şey olsa gerek :) Benim de meşhurdur bu tür şeylerim. Genelde de karşı tarafın gözleri yaşarıncaya kadar gülmesine sebep olur. Gülümsetebildiysem ne mutlu... Yorumunuz için teşekkürler.

Adsız dedi ki...

ahahahhahaaa çok güldüm yaaa. Önce ayyyy dedim ne dramatik, negzel. Sonrası zuahahahahahaha
Ama ilginç. Hani erkeklerde hep" erkek adamın erkek oğlu olur" gibi klişe bi düşünce vardır ya( ya da ben öyle olduğunu zannediyorum) Kız babası olmak isteyen bir adam olduğunu görmek de güzel. Cahiliye devri zihniyetinden uzaklaşmış bir babası olur en azından o kız çocuuunun. Ya bu arada size baba diyebilir miyimmmm?

bi dost dedi ki...

estağfirullah abi ya:P Allah hayirli bi kiz evlat nasip eder insallah:)

yalniiiiz... kizlari pembe renge mahkum etmeye karsiyim. resmen dayatiliyo bu renk bize yahu. turuncu var sarıı var mavi var turkuaz var bissürü güzel renk var ama bütün kizlarin çocukluğu pembeye bulanmis:( tamam iyi etmissin çocuk da begenir insallah ama bunlari dikkate alin yani bidahaki sefere:P

allies dedi ki...

çok komikkkk :))) özellikle ben senin gözlerini yasartana kadar guldurucek bir suru abukluk yapıyorum ;)
bir kaz yegenim olmasını cok isterim :P

Pabuc dedi ki...

madde 1 ,yılın bi dostna katılıyorm kızlara pembe dayatmasına hayııııııırrr:)

sabah sabah inanılmaz sıkkın bloğu açtım ve yeni yazılara baktım ve ilk senin yazını okudum sonucu malum yani sıkıntı felan kalmadı koptum yaaaa Allah seni neşeden ayırmasın @mit...yok yani yazıyı ilk okumaya başlarken ''ayy kıyamaammm pek bi duygusal modla yazmış''düşüncesindeydim de sonunda patlatmışsın yani bombayı:))Sağol ve varol hep de mutlu ol inşaallah...

mit dedi ki...

@ oturaklı uçarı: Tabi diyebilirsin, ne demek. Hatta amca, teyze ya da hala bile diyebilirsin :) Kız çocuğu sahibi olmak bence çok güzel olurdu. Sonuçta kızın yeri ayrı oğlanın yeri ayrı... Bir kız bir oğlan, aman da aman :)

@ bi dost: Teşekkürler dostum bi dost, inşallah. Pembe dayatması değil bu benimkisi. Pembe, kırmızı ve mor... Ben bu renkleri yakıştırıyorum, o kadar. Daha bir şirin, daha bir güzel oluyor kanımca. Yine de tavsiyeni göz önünde bulunduracağım ;) Teşekkürler tekrardan.

@ allies: Hoş geldin :) Senin incilerini bir döksem ne yazılar ne hikayeler çıkar da... Ailemizin itibarı açısından pek iyi olmaz sanırım :) Yeğen meselesine gelince... Bu gidişle zor ama belki bir gün olur, nasip kısmet...

@ DBP: Bu pembe düşmanlığı niye anlamadım ben ya :) Çok mu geri kafalı kalmışım bu konuda nedir... Sen de sağol arkadaşım. Allah yüzünden o gülümsemeyi hiç eksiltmesin. Güzel duan için de teşekkürler ve amin.

Herkese tek tek teşekkürler...

Loreathan dedi ki...

AHhhahhaha ve o duygusal anın bitişi :D

mit dedi ki...

Aynen :) Fazla duygusallık adamı bozar (cart) :)

shenem dedi ki...

hadi leyyynn,senden kız babası olsa o kız yanmış yhaa:))

Adsız dedi ki...

güzeldi :)

nasip olur inşAllah bir gün kız evlat..

mit dedi ki...

@ Shenem: Senin gibi olursa hiç şansı yok :) Hem kız erkek farketmez, çocuğumdan bekleyeceğim hal ve hareketler hemen hemen aynı...

@ Baharim: Teşekkürler :) Hem yorumunuz hem de duanız için...

Unknown dedi ki...

çok iyi bir baba olacağına eminim. düşündüm de gece uyurken o anda çok güzel masallar yaratıp, anlatabilen bir baba. harika birşey. çocukların çok şanslı olacak.(Allah mı söyletti ne? çoğul kullandım:))

değinmeden geçemeyeceğim, yazını okurken pembe, pembe alışveriş kısmında aklıma bir anım geldi.:)) birgün kızlarıma oyuncak almak için mağazaya girdik. kasadayız, ödeme yapıyoruz. tezgahın üstünde de peluş bir pembe panter. adamın biri geldi. tezgahtara ne dese beğenirsin?: "hanfendi bunun mavisinden var mı? erkek çocuk için hediye alacağım da:)" tezgahtarla gözgöze geldim ama onun da benim de gözlerimiz yuvalarından çıkacaktı gülmemek için kendimizi tutarken.

mit dedi ki...

Çok teşekkür ederim :) Olaya hiç o açıdan bakmamıştım. Şimdi sen söyleyince çok hoşuma gitti bu fikir :)

Mavi Panter hatırana da çok güldüm bu arada :) Kızı içinde Pembe Şirine aramış mıdır acaba? :)

Adsız dedi ki...

Ben bu anıyı gözden kaçırmışım olmaddıı:) heheehehee çok güzeldi okurken kahkahama engel olamadım(yazının sonunda) Allah hayırlı evlatlar versin.

mit dedi ki...

Amin arkadaşım, cümlemize inşallah. Okuyup yorumladığın için çok sağol