25 Ağustos 2010 Çarşamba

Hayat sürprizlerle dolu

Hayat sürprizlerle dolu… Bazen sarf ettiğiniz ufacık bir cümlenin ya da yaptığınız küçücük bir hareketin nelere kadir olabileceğini görüp şaşırıyorsunuz. Hatırlarsanız şuradaki yazımda başka bir şehre taşınırken bazı kitaplarımı yanıma alamadığımdan ve onları geride bıraktığım için ne kadar üzgün olduğumdan bahsetmiştim. İşte ettiğim o laf döndü dolaştı beni buldu, hem de oldukça ilginç bir şekilde.

Geçtiğimiz Pazar günü beklenmedik bir hediye aldım. Çok sevdiğimiz bir akrabamız olan ve vaktinde bize çok yardımcı olan İclal ablam bizi ziyarete gelmişti. Elinde de üzerinde “Mehmet abin ve İclal ablandan 29,99 yaş günü hediyen” yazan bir paket vardı.
“Bak sana ne getirdim?” dedi gülerek. Şöyle bir baktım ve birkaç çizgi-roman olduğunu gördüm içinde. Hem de en sevdiğim karakterlerin maceraları; Teks ve Çelik Blek ciltleri vardı pakette. Fakat nedense kapakları bana acayip derecede tanıdık geliyordu, bir yerden gözüm fena halde ısırıyordu hatta ama nereden?

“Teşekkür ederim!” dedim sevinçle.
“Ne bunlar?” diye sordu İclal abla.
“Çizgi-roman?” dedim şaşırarak.
“Ama iyi bak bakalım hangi çizgi-romanlar.” dedi poşetin içindekileri masaya yayarak. Bir anda gözlerim fal taşı gibi açılıverdi. Bunlar benim taşınırken geride bıraktığım kitaplarımdan bazılarıydı!

Hani yolda yürürken biriyle karşılaşırsınız ama ilk başta kim olduğunu anımsayamazsınız. Sonra birden hatırlarsınız ve o kişiyle ilgili tüm anılarınız beyninize hücum eder. İşte aynen o duyguydu yaşadığım.

Mehmet ağabeyim ile İclal ablama bu güzel ve anlamlı hediyeleri için buradan çok teşekkür ediyorum ve iyi ki varsınız diyorum.

Siz, siz olun yazının gücünü sakın hafife almayın. Ya da şöyle diyeyim; ne yazdığınıza ve ne dilediğinize çok dikkat edin. Hayatın insanın karşısına ne zaman ne çıkaracağı hiç belli olmuyor çünkü…

6 comments:

NzN dedi ki...

ne güzel bi şey bu böyle!!! pek mutlu, pek cici....

pek sevdim iclal abla ve mehmet abiyi :))

zeynep dedi ki...

Evet hayat sürprizlerle dolu...Tavsiyeni dikkate alacağım..;)

Adsız dedi ki...

ne kadar mutlu olduğunuzu tahmin edebiliyorum :) kitaplar hususunda olmasada başka mevzular hakkında yaşadım bu duyguyu :)

Sihirlitorba dedi ki...

ne hoş bir sürpriz olmuş...eski bir dpsta kavuşmak gibi :)inşaallah özlemini duyduğun herşeye böyle kavuşursun hayırlısıyla...

mit dedi ki...

@ NzN: Teşekkürler NzN. Benzer sürprizlerin seni de bulmasını dilerim :)

@ Zeynep: Di mi? :) Bakarsın bugün de birisi sana acılı ezme falan getirir :)

@ Simeranyam: Teşekkürler :) Böyle ufak ama güzel sürprizler hayatı daha da çekilir kılıyor kuşkusuz :)

@ S.Sepet: Sağol arkadaşım, inşallah sen de özlediğin, istediğin her şeye hayırlısı ile kavuşursun :)

zeynep dedi ki...

Duydumm...;)hemennn.sen iste yeter..:))